03
apr
21

Zo worden je teksten beter gelezen – 5 tips

Heb je zitten zwoegen op een blog of social post en wordt ‘ie bijna niet geliket en gezien? Dat is jammer! Natuurlijk kan dat allerlei oorzaken hebben, maar het helpt in ieder geval om eens kritisch te kijken naar je teksten. Was het toch niet zo boeiend geschreven? Sprak de titel lezers wel aan?

Ik geef je 5 tips om je teksten snel te checken voordat je ze online zet…. GO

1. TITEL: check je titel nog een keer of 5. Spreekt het lezers aan? Is je doelgroep op zoek naar wat jij hier zegt? Zou het jou aanspreken om verder te lezen en maakt het nieuwsgierig?

2. KORTE ZINNEN: geen zinnen van 5 regels please! Niemand leest graag lange zinnen. Knip een langer verhaal op in kortere stukken en wissel de lengtes van zinnen af.

3. SHOW, DON’T TELL: ik roep dit vaker omdat het een heel goede tip is. Vertel WAT iemand voor voordelen ervaart als ze jouw product of dienst kopen. Geef concrete voorbeelden waarom je (product) zo leuk/ uniek/ bijzonder/ goedkoop bent.

4. SCHRIJF VOOR JE DOELGROEP: je schrijft en deelt je teksten voor en met je doelgroep. Niet voor jezelf. Deel informatie waar je doelgroep iets aan heeft.

5. KIJK NOG EENS NAAR JE INTRODUCTIE: de eerste zinnen van een tekst bepalen of iemand verder wil lezen. Is je titel goed? Dan moeten je lezers nog getriggerd worden in de introductie. Kijk er nog een keer naar!

< Terug