06
mei
21

6 opvallende trends in spelfouten

Sommige spelfouten lijken de laatste tijd vaker op te duiken. De afgelopen maanden heb ik veelgemaakte spelfouten op social media bijgehouden. Het is geen wetenschappelijk onderzoek, maar ik ontdekte wel een aantal trends. Daarom leg ik graag nog even kort uit wat de juiste spelling is. Dan hoef jij niet meer te twijfelen!

▪️Op zoek / opzoek: als je ergens naar op zoek bent schrijf je de woorden los van elkaar. Opzoek is namelijk geen woord, je kunt wel iets opzoeken.

▪️Naar aanleiding van / na aanleiding van: het is NAAR aanleiding van.

▪️Wil / wilt: je wil of wilt kan allebei, maar bij hij of zij kun je toch echt alleen maar WIL gebruiken (zonder die -t).

▪️Te veel / teveel: je schrijft te veel bijna altijd los van elkaar. Ezelsbruggetje: als je te veel door te weinig kunt vervangen, komt er een spatie na ‘te’.

▪️Verrassing/ verassing: met twee keer een r en twee keer een s. Als je een r vergeet staat er ‘ver-assing’ en dat wens je iemand waarschijnlijk niet toe.

▪️Per se: ik kan het niet mooier maken, maar je schrijft dit echt op deze manier. Geen streepjes en ook niet aan elkaar. Eigenlijk een heel makkelijk woord dus!

Welke verkeerd gespelde woorden kom jij de laatste tijd vaker tegen? Ik ga graag aan de slag met handige taaltips!

 

Stuur een bericht

< Terug