14
apr
21

3 snelle SEO-tips

Als je bezoekers naar je site wil trekken, dan is het goed om in ieder geval basiskennis van SEO te hebben. Een groot deel van het onlineverkeer begint namelijk bij een zoekopdracht, vaak is dat Google. Om ervoor te zorgen dat je website naar voren komt bij de zoekresultaten, moet de zoekmachine je gemakkelijk kunnen vinden. Elke dag worden miljarden sites geïndexeerd en de algoritmen van Google bepalen wat je positie is. Lees hier meer over de zoekalogritmen van Google. Door SEO slim in te zetten blijven pagina’s op je website opvallen. Maar daar moet je wel iets voor doen!

 

3 SEO-tips

Met deze 3 tips kun je pagina’s op je website snel ‘SEO proof’ maken. Goed om te weten: wat vandaag goed werkt kan volgend jaar achterhaald zijn. SEO verandert namelijk continu. Dat komt omdat ons eigen zoekgedrag anders wordt en omdat Google zo nu en dan de regels rondom de algoritmen aanpast. Je teksten helemaal volproppen met zoekwoorden werkte bijvoorbeeld een paar jaar geleden nog prima, maar is inmiddels achterhaald. Gelukkig werken deze tips nog wel en kan iedereen met basiskennis van een CMS, zoals WordPress of Wix, deze vandaag nog toepassen. Hier gaan we!

 

1. Maak gebruik van afbeeldingen en foto’s en geef deze een naam

SEO draait niet alleen om tekst! Afbeeldingen zijn ook belangrijk. Een simpele truc om ervoor te zorgen dat je pagina’s beter worden geïndexeerd, is door meer en betere afbeeldingen te gebruiken. Klinkt heel simpel, toch zie ik het in de praktijk maar weinig terug. Als je afbeeldingen en foto’s optimaliseert wordt je pagina beter gevonden door de zoekmachines. Die analyseren zoektermen namelijk niet alleen op tekst, maar ook op de afbeeldingen. Is jouw afbeelding relevant voor de zoekterm? Dan is de kans groter dat je hiermee hoog scoort in de zoekresultaten. Hoe je dit doet?

  • Geef elke afbeelding of foto een relevante naam die te maken heeft met het onderwerp van je pagina of blog. IMG98900 is dus niet handig, in dit artikel zou ‘SEO-tips’ wel handig zijn.
  • Gebruik bij voorkeur eigen afbeeldingen of foto’s in plaats van stockfoto’s. Unieke afbeeldingen worden beter geïndexeerd door zoekmachines.
  • Wanneer je de foto uploadt in het CMS, vergeet dan niet om hier in ieder geval de naam (titel), alt-tekst en omschrijving in te vullen. Gebruik relevante zoekwoorden die te maken hebben met de pagina.
  • Afbeeldingen op pagina’s maken een (lange) tekst beter leesbaar. Vergeet niet om ook hier de titel, alt-tekst en omschrijving in te vullen en zet er eventueel nog een onderschrift bij.

 

seo tip afbeeldingen

De eerste 2 zoekresultaten bij de afbeeldingen op Google als je zoekt naar ‘erbij of er bij’

 

2. Gebruik een goede URL

Logisch, zou je denken. Maar een URL voor een nieuwe pagina of blog op je site wordt automatisch gegenereerd door het CMS. En dit is niet altijd een logische URL, omdat de titel wordt gekopieerd. Zeker als je titel lang is, krijg je een heel vreemde combinatie, zoals: <naam site>/blog/tips-om-meer-bezoekers-naar-je-website-te-krijgen.com. Bekt niet echt lekker toch? Gelukkig kun je de URL gewoon zelf aanpassen. Doe dat, want de URL is één van de belangrijkste factoren waarop zoekmachines je pagina ranken. Gebruik relevante zoekwoorden, of het belangrijkste zoekwoord, dat ook in de titel staat.

Te lang: tips-om-meer-bezoekers-naar-je-website-te-krijgen.com

Wel goed: meer-bezoekers-website-tips

Weten hoe je een goede titel schrijft?

Extra tips! Laat spaties weg in een URL en vervang deze door streepjes. Gebruik alleen kleine letters in je URL. Sommige servers zijn hoofdlettergevoelig. Een URL waarin kleine en grote letters staan kunnen als 2 aparte links worden gezien, waardoor bezoekers een foutmelding kunnen krijgen.

 

tips SEO website

3. Plaats linkjes in je tekst

Vergeet niet om relevante linkjes in je tekst te plaatsen. Een goede interne linkstructuur is belangrijk voor SEO. Verwijs in teksten naar relevante pagina’s met meer informatie over een onderwerp. Vergeet ook de externe linkjes niet.

  • Ga na het schrijven van een nieuwe pagina of blog na welke interne linkjes je kunt plaatsen. Het vergroot de kans dat bezoekers langer op je site blijven. Je site wordt steeds relevanter voor zoekmachines als bezoekers veel tijd doorbrengen op verschillende pagina’s.
  • Het keyword waar je een link van maakt krijgt meer waarde voor Google, wat de kans vergroot dat je op deze term wordt gevonden.

 

De meeste SEO-adviezen schrijven vooral over zogenaamde backlinks en linkbuilding. Inderdaad zijn die belangrijk, want hoe meer kwalitatief goede websites naar jouw site linken, hoe beter een zoekmachine je site beoordeelt. Deze tip richt zich vooral op een logische interne linkstructuur en mag niet vergeten worden. Logische linkjes zorgen er bovendien voor dat bezoekers de juiste informatie gemakkelijk vinden.

Misschien wel de belangrijkste SEO-tip: vergeet niet om regelmatig nieuwe content te blijven delen! Je site wordt steeds relevanter voor Google als je vaak blogt. Meer lezen over SEO in 2021? Voor Silverfish schreef ik deze blog!

 

Wil je dat de inhoud van je website voor je gaat werken?

Vraag nu een SEO-content audit aan!

 

< Terug